Foto’s van Scouting Schiedam

Eens in de zoveel tijd organiseert Scouting Schiedam een activiteit voor al de aangesloten Scoutinggroepen uit Schiedam. Hieronder vindt u impressies van enkele van deze gebeurtenissen.

Fotoseries 2015

maart - Schiedamse Scoutingdag

De vier Schiedamse Scoutinggroepen hielden de Schiedamse Scoutingdag op het Land van Belofte. Voor bevers en welpen was er een uitdagende vossenjacht.

Fotoseries 2013

september - Brandersfeesten

De Scouting Tono-greop, Scouting BvH en de Zeekadetten organiseerden de Brandersspelen, onderdeel van de Brandersfeesten 2013 Schiedam.

Fotoseries 2012

mei - Dodenherdenking

Alle vier de Schiedamse Scoutinggroepen ondersteunen ieder jaar de dodenherdenking. In 2012 was de Plantage net geheel opnieuw ingericht en een dag eerder heropend.

april - Koninginnedag 2012

Tijdens Koninginnedag presenteren verschillende Schiedamse Scoutinggroepen zich. De Scouting Franciscus-Lodewijkgroep in het Julianapark en de Scouting Taizé-groep in Kethel.

Fotoseries 2011

oktober - Zwemspetterfestijn welpen

De regio Scouting Maasdelta organiseerde voor alle welpen uit de regio het Zwemspetterfestijn. Er waren welpen van 19 verschillende Scoutinggroepen uit de regio Scouting Maasdelta aanwezig.

september - Brandersfeesten

De vier Schiedamse Scoutinggroepen lieten zich uitgebreid zien tijdens de Brandersfeesten 2011 in Schiedam. Naast de vlottenraces voor de Scouts waren er voor zowel de Bevers en Welpen als voor de kinderen uit Schiedam o.a. popcorn bakken, schminken en een etalagespeurtocht.

April - Koninginnedag

Verschillende scoutinggroepen droegen bij aan het feest van Konininnedag 2011. De Scouting Franciscus-Lodewijkgroep in het Julianapark en de Scouting Taizé-groep in Kethel.

Fotoseries 2010

Februari - Scout It Out

Op 27 maart vierden de Schiedamse Scoutinggroepen het 100-jarige bestaan van Scouting met een feest in het centrum van de stad; de Scout It Out. Burgemeester Verver opende het jubileumspektakel.

Februari - Scout It Out - persfoto’s

De Scout It Out trok veel belangstelling. Fotograaf Bart Bos van www.HetSchiedammertje.com maakte ook enkele foto’s.

Februari - Aanbieden 100-jaar Scouting Jubileumtaart

Ter gelegenheid van 100 jaar Scouting in Nederland boden de vier Schiedamse Scoutinggroepen de burgemeester, de wethouders en de gemeenteraad een jubileumtaart aan.

Februari - Persfoto’s aanbieden Jubileumtaart door Bart Bos

Persfotograaf Bart Bos maakte ook foto’s van het aanbieden van de 100 jaar Scouting jubileumtaart. Gepubliceerd met toestemming van Bart Bos (alle rechten voorbehouden).

Fotoseries 2008

Mei - Dodenherdenking

Jaarlijks staan we even stil bij onze oorlogsslachtoffers. Scouting Schiedam ondersteunt de gemeente Schiedam en de Stichting Viering Feest- en Gedenkdagen 4 en 5 mei bij deze gelegenheid.

Fotoseries 2006

Mei - Dodenherdenking

Zoals ieder jaar verleent Scouting Schiedam haar medewerking aan de Nationale Herdenking van Oorlogsslachtoffers door middel van een vlaggenwacht. Vanaf dit jaar zullen de Schiedamse Scoutinggroepen ook een erehaag vormen en de kransen aangeven.

Maart - Nationale Scoutingdag

Tijdens de Nationale Scoutingdag laten Scoutinggroepen zien wat voor activiteiten zo zoal doen. Deze Nationale Scoutingdag werd in Schiedam gevierd door de vier Schiedamse groepen op de Broersveld met een mix van spelen, gevolgd door een grote vossenjacht.

Maart - Nationale Scoutingdag voor Bevers

Tijdens de Nationale Scoutingdag 2006 hielden de Bevers, de jongste leden van 5 tot 7 jaar, hun eigen activiteiten. Deze vonden plaats op de verbindingsweg tussen de Broersvest en het Broersveld (het "gat van Bolmers").

Meer informatie

Wil je meer weten over de activiteiten? Neem dan contact op met een van de Schiedamse Scoutinggroepen.

Oudere fotoseries

Scouting Schiedam organiseert al gezamenlijke activiteiten sinds 1970 - en mogelijk zelfs al nog langer-. Helaas zijn er geen oudere fotoseries beschikbaar. Heeft een fotoserie van een eerder jaar, dan zijn we zeker geïntresseerd. Wilt u zo vriendelijke zijn contact op te nemen met
webmaster -apenstaart- ScoutingSchiedam.nl.