Actueel nieuws

Het laatste nieuws vind je natuurlijk op de websites van de Scoutinggroepen. Nieuws dat voor alle groepen interessant is vind je ook hier.

Scoutingmeiden nemen de leiding3 november 2014

Op 3 november overhandigden de welpen Kamilah en Iman en de scouts Leanne en Dana het scouting-boekje 'girls in the lead' aan wethouder Gouweleeuw. Scouting biedt kinderen de mogelijkheid zichzelf te ontwikkelen. Met het project 'Girls in the lead' stimuleert scouting meisjes om meer de leiding te nemen en zich zelfstandig te ontplooien. In het boekje staan verhalen van 11 meisjes-scouts die vertellen wat ze bij scouting hebben geleerd dat bijdraagt aan hun ontwikkeling of hen heeft geholpen in hun (werkzame) leven.

De beide welpen en de twee scouts boden het scouting-boekje aan aan wethouder Gouweleeuw namens de vier Schiedamse Scoutinggroepen. Elke week spelen tientallen meiden het spel van Scouting, waarbij ze op een speelse manier leren samenwerken, problemen oplossen en leren de leiding te nemen.

Wethouder Gouweleeuw haalde aan dat de gemeente Schiedam dezelfde doelstelling heeft. "We willen alle kinderen en jongeren stimuleren zich te ontwikkelen tot zelfstandige individuen, en meisjes in het bijzonder omdat hier vaak nog een achterstand bestaat. De doelstelling van dit scouting-project sluit dan ook helemaal aan bij de ideeën en inzet van de gemeente. Van de dames wilde ze nog weten hoe hun eigen ervaring is met de vaardigheden die zij bij scouting opdoen.

Na afloop van het aanbieden van het boekje mochten de scouting-meiden nog even kijken in de raadszaal en op de werkkamer van de burgemeester, die toevallig zelf ook net arriveerde.

Schiedamse scoutinggroepen organiseren de Brandersspelen 201425 juni 2014

Tijdens de Brandersfeesten 2014 organiseren de vier Schiedamse Scoutinggroepen, in samenwerking met de Zeekadetten Schiedam en Komkids, de Brandersspelen op het Doeleplein (naast molen 'de Kameel').

Bij de Brandersspelen is er voor kinderen en jongeren van elke leeftijd wat te beleven. Van het vissen van badeendjes tot het varen met kano's. Van het bakken van popcorn op een echt kampvuur tot lopen in een waterbal. Ook kan je de schie oversteken op een brug die door de scouts zelf gebouwd is, maar let op, dit is alleen voor de echte waaghalzen!

Op zaterdag pakken de scouts en zeekadetten groot uit. Op zondag kan je nog steeds de Schie oversteken op de zelfgebouwde brug, lopen op water in een waterbal en vooral veel informatie krijgen over Scouting. 27 & 28 september 2014.

Scouting en zeekadetten organiseren bungeeroeien12 juni 2014

De Zeekadetten Schiedam organiseren, in samenwerking met de vier Schiedamse Scoutinggroepen, bungeeroeien.

Bungeeroeien is het spectaculaire 'touwtrekken op het water'. Scouting en de zeekadetten zorgen voor de boten en een stuurman. Elk team, recreatief of 'voor de winst', kan zich nu inschrijven. Deelname is gratis.

Lees verder of schrijf in...

Koninklijke onderscheiding voor Jan Lemmen25 april 2014

Voor zijn jarenlange vrijwillige inzet, waaronder maarliefst 25 jaar voor Scouting, heeft Jan Lemmen een Koninklijke Onderscheiding in de orde van Oranje Nassau ontvangen. Jan is momenteel de penningmeester van de Scouting Tono-groep.

Al sinds 1963 zet Jan Lemmen zich in voor Scouting. Eerst voor het Schotse Vendel, later voor andere Scoutinggroepen. Na een onderbreking van enkele jaren is Jan de penningmeester geworden van de Scouting Tono-groep, waar zijn inzet enorm wordt gewaardeerd.

Jan zelf heeft laten weten erg trots te zijn op deze blijk van waardering.

Frans van der Knaap overleden26 januari 2014

In memoriam: Frans van der KnaapIN MEMORIAMFranciscus Cornelis (Frans) van der Knaap

17.03.1937       -       26.01.2014oud-groepsvoorzitter en erelid Scouting Taizé-groep

drager Zilveren Waarderingsteken van Scouting Nederland