Actueel nieuws

Het laatste nieuws vind je natuurlijk op de websites van de Scoutinggroepen. Nieuws dat voor alle groepen interessant is vind je ook hier.

Schiedam heeft wereldrecord. En Scouting hielp29 september 2012

Schiedam heeft het wereldrecord lipdub gevestigd. Maarliefst 7.300 mensen deden mee met de wereldrecordpoging. Hieronder zo'n 150 scouts van de Schiedamse Scoutinggroepen.

Het exacte aantal moet nog vastgesteld worden, maar volgens de notaris is het nieuwe wereldrecord lipdub gevestigd met ongeveer 7.300 deelnemers. Hieronder 108 scouts op de route en nog zo'n 40 bij het einde in kano's en langs de kade.

Ook de media pikten de recordpoging op. Enkele beeldfragmenten uit het jeugdjournaal van 29 september 2012. Enkele beelden uit dit jeugdjournaal:
Scouting Schiedam doet mee aan Wereldrecordpoging Lipdub12 september 2012

Op zaterdag 29 september gaat er iets bijzonders gebeuren in Schiedam: de Wereldrecordpoging Lipdub! En de vier Schiedamse Scoutinggroepen doen mee.

Naast de Scouts uit Schiedam zijn ook alle scouts uit de regio en omliggende gebieden van harte uitgenodigd om deel te nemen.

Lees de brief....

Kom ook naar de Schiedamse Scoutingdag8 mei 2012

Op zaterdag 12 mei houden de vier Schiedamse Scoutinggroepen van 13:00 uur tot 16:00 uur de Schiedamse Scoutingdag in het centrum van Schiedam.

Alle kinderen en jongeren zijn van harte welkom om lang te komen!

De Scouts laten graag zien hoe leuk Scouting is. Kom daarom zaterdagmiddag langs op het Land van Belofte (voor de ABN AMRO) in het centrum van Schiedam. Naast het nieuwe Proostje-standbeeld stellen de scouts hun tenten op. Je kunt meedoen met de vossenjacht, het moederdagcadeautje maken, Mega Mikado, Super Yenga en nog veel meer

Voor je ouders staat de koffie klaar en zijn er vrijwilligers die al hun vragen kunnen beantwoorden. Lanskomen verplicht tot niets, en laat wel zien hoe leuk ook jij het bij Scouting kunt hebben!

Lees verder....