Actueel nieuws

Het laatste nieuws vind je natuurlijk op de websites van de Scoutinggroepen. Nieuws dat voor alle groepen interessant is vind je ook hier.

Schiedamse Scoutinggroepen openen seizoen op 20 augustus20 sep 2011

Tijdens de Brandersfeesten 2011 laten ook de vier Schiedamse Scoutinggroepen zich zien. En niet alleen zien, je kunt ook meedoen.

Zo zijn er onder andere:

  • Vlottenraces: behendigheidsraces en snelheidsraces
  • Zelf popcorn bakken boven een kampvuurtje
  • Schminken voor de kleinsten
  • Een informatiekraam, met alles over Scouting
Lees snel verder...

Schiedamse Scoutinggroepen openen seizoen op 20 augustus12 aug 2011

Vanaf zaterdag 20 augustus 2011 beginnen de vier Schiedamse Scoutinggroepen met het nieuwe seizoen. Elke scoutinggroep heeft zo zijn eigen manier op het seizoen te openen, maar vaak wordt dit gecombineeerd met een open dag of spectaculaire activiteit.

Kijk even bij de verschillende scoutinggroepen op te zien welke activiteiten er zijn:

Welkom op de Open Ochtend van de Scouting Tono-groep12 aug 2011

Altijd al avonturen willen beleven? Op 27 augustus 2011 is bij uitstek je mogelijkheid om een kennis te komen maken met de Scouting Tono-groep. De hele ochtend houdt de Scoutinggroep een open ochtend voor meisjes en jongens tussen de 7 en 14 jaar oud. Je bent van harte welkom van 10:00 uur tot 13:00 uur.

Samen met je vriendinnen en vrienden een groot spel doen, kampvuur stoken, een hindernisbaan of vlotten bouwen? Allemaal activiteiten die je bij de Scouting Tono-groep kunt doen. Samenwerking, uitdaging, avontuur, spelend leren en veel plezier, het hoort allemaal bij Scouting. Om je vast een indruk te geven hoe leuk Scouting is ben je op 27 augustus 2011 van harte welkom tussen 10:00 uur en 13:00 uur aan de Sweelincksingel 3 in Schiedam (Groenoord-Zuid, achter de Bas van der Heijden aan de Laan van Bol´es).

Open Ochtend Scouting Tono-groep

Familie/fotoochteng bij de Scouting Franciscus-Lodewijkgroep12 aug 2011

De Scouting Franciscus-Lodewijkgroep begint het nieuwe seizoen op zaterdag 20 augustus. Al een week later is er de Familie/Foto-ochtend.

Tijdens de foto-cohtend kunnen familieleden alle kamp- en andere foto"s bekijken. Ook belangstellenden zijn van harte welkom. Lees verder op:

Agenda Scouting Franciscus-Lodewijkgroep

Schiedamse Scouts terug van Wereld Jamboree9 aug 2011

In de vroege ochtend van zondag 7 augustus arriveerden de deelnemers aan de Wereld Jamboree in Zweden op het Scout Centrum in Vlaardingen.

Onder de deelnemers uit de regio vier dames uit Schiedam: drie deelneemsters van de Scouting Franciscus-Lodeijkwijkgroep en een deelneemster van de Scouting BvH-groep. Met veel verhalen, een unieke ervaring rijker en veel nieuwe vrienden en vriendinnen beleefden zij de 22e Wereld Jamboree in Zweden.

Voor veel WJ-deelnemers geldt dat zij nog 'Home Hospitality' bieden: onderdak aan een of twee WJ-deelnemers uit andere landen om zo die cultuur beter te leren kennnen. Bij Fleur, een van de Schiedamse deelneemsters zijn vijf dagen lang de Britse Scouts Gemma, Emily en Catrina te gast. (Foto: A. v/d Water)

Een Wereld Jamboree is een van de vele activiteiten die je bij Scouting kunt beleven. Voor meer informatie over de Schiedamse Scoutinggroepen en hun activiteiten, kijk op

Kom ook naar de Schiedamse Scoutingdag10 mei 2011

Op zaterdag 21 mei houden de vier Schiedamse Scoutinggroepen van 12:00 uur tot 15:00 uur de Schiedamse Scoutingdag in het centrum van Schiedam.

Met inloopactiviteiten laten ze zien hoe leuk het avontuur van Scouting is. Kom gerust even langs. Niet om langs de kant te gaan staan kijken, maar om zelf aan de slag te gaan in een van de inloopactiviteiten.

Ook jij bent welkom!

En wil je weten wat er allemaal gaat gebeuren? Lees dan hier verder voor de Schiedamse Scoutingdag. Vanaf 4 jaar ben je van harte welkom. En voor je ouders staat de koffie klaar en zijn er vrijwilligers die al hun vragen kunnen beantwoorden.