Actueel nieuws

Het laatste nieuws vind je natuurlijk op de websites van de Scoutinggroepen. Nieuws dat voor alle groepen interessant is vind je ook hier.

Dodenherdenking 2006 weer drukker bezocht28 april 2006
De belangstelling voor de officiele dodenherdenking in Schiedam leek weer groter te zijn dan voorgaande jaren. Zoals gebruikenlijk ondersteunden de vier Schiedamse Scoutinggroepen de organisatie weer. Dit jaar zorgden de Scouts naast de vlaggenwacht en de erehaag voor het eerst ook voor het aangeven van de kransen. De Schiedamse Scoutinggroepen zijn de Scouting Tono-groep, de Taizé-groep, de Scouting Fransiscus-Lodewijkgroep en de Scouting Burgemeester van Haarengroep.

Bekijk de foto’s
Taizé leden ontvangen koninklijke onderscheiding28 april 2006
Vrijdagochtend 28 april heeft de burgemeester van Schiedam, de heer Scheeres, namens H.M. de Koningin, twee bestuursleden van de Stichting ter behartiging van de belangen van de Taizée-groep Schiedam-Kethel benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Ineke Heijdra en Jan Verhoeven is deze enorme eer ten beurt gevallen onder andere voor hun tomeloze inzet voor Scouting in het algemeen en de Taizé-groep in het bijzonder.
Scouting helpt bij de dodenherdenking7 april 2006
Op verzoek van het comité viering 4 en 5 mei zullen de vier Scoutinggroepen in Schiedam een grotere rol gaan spelen bij de dodenherdenking op 4 mei aanstaande. Waar voorheen de vier Schiedamse Scoutinggroepen gezamenlijk alleen voor de vlaggenwacht zorgde, zullen vanaf dit jaar Schiedamse Scouts ook de erehaag vormen en de kransen aangeven. Gezien het historische belang van de herdenking op 4 mei zijn de Schiedamse groepen erg vereerd met dit verzoek.
Foto’s van Bevers samen met Lange Doener29 maart 2006
Tijdens de Nationale Scoutingdag op 25 maart mochten de Bevers op de foto samen met Lange Doener of juffrouw Pompedom. En de Bevers waren hier maar reuzetrots op.

Bekijk de foto’s
Look TV toont foto’s van Nationale Scoutingdag26 maart 2006
Look TV, de lokale Schiedamse TV-zender, toont in haar nieuwsberichten programma maarliefst 8 verschillende foto's van de Nationale Scoutingdag in Schiedam. In het begeleidende artikel spreekt Look-TV van een ’grote publieke belangstelling’. Ook op de websites van Look-TV en Radio Schiedam staan korte nieuwsberichten.

Zie ook www.looktv.nl
Zie ook www.radioschiedam.nl
Foto’s van de Nationale Scoutingdag 200626 maart 2006
Tijdens de Nationale Scoutingdag 2006 zijn verschillende foto’s gemaakt.

Bekijk de fotoserie
Interview bij de Ziekenomroep Schiedam23 maart 2006
Op vrijdag 23 maart, ergens tussen 19:00 en 21:00, zal de Ziekenomroep Schiedam (ZOS) een interview houden met Sander van Heest, groepsvoorzitter van de Scouting Tono-groep, een van de vier Schiedamse Scoutinggroepen die tijdens de Nationale Scoutingdag een gezamenlijk presentatie voor de inwoners van Schiedam houden.

Zie ook www.zosradio.nl
Flyer Nationale Scoutingdag beschikbaar22 maart 2006
De flyer, die door de vier Schiedamse Scoutinggroepen uitgedeeld zal worden tijdens de Nationale Scoutingdag op 25 maart 2006, is beschikbaar.

Bekijk de flyer (pdf-formaat).
Maasstad Weekbladen Schiedam22 maart 2006
Op de voorpagina van Maasstad Weekbladen Schiedam is een redelijk groot artikel geplaatst over de Nationale Scoutingdag op 25 maart 2006.

Het Schiedams Nieuwsblad22 maart 2006
Op 22 maart heeft het Schiedams Nieuwsblad de aankondiging van de Nationale Scoutingdag van de vier Schiedamse Scoutinggroepen op de voorpagina vermeld.

Interview op Radio Schiedam21 maart 2006
In verband met de Nationale Scoutingdag in Schiedam heeft Radio Schiedam op 21 maart een interview gehouden met de organisatoren. Het interview was om 16:15 te horen in het programma ’tussen thee en Diner’ van Aad van der Wel.

Zie ook www.radioschiedam.nl
Werkbezoek Prinses Máxima aan Scouting Nederland21 maart 2006
Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden heeft vanmiddag een werkbezoek gebracht aan het landelijke servicecentrum van Scouting Nederland in Leusden. De Prinses sprak met de leden van het bestuur en de directie over de achtergrond, de geschiedenis en de missie van Scouting Nederland. De Prinses heeft in 2005 de functie van beschermvrouwe van Scouting Nederland aanvaard. Zij neemt deze functie over van Prins Claus, die voorheen beschermheer was van Scouting Nederland.

Lees verder...
Nationale Scoutingdag20 maart 2006
Nationale Scouting dag in Schiedam; Schiedamse Scoutinggroepen organiseren spektakel op het Broersveld.

Zaterdag 25 Maart van 11:00 tot 15:00 uur worden er op het Broersveld voor alle leeftijden leuke en uitdagende activiteiten georganiseerd. Deze dag kan iedereen kennis maken en mee doen met de activiteiten van Scouting. Zo is er onder andere een vossejacht, postenspel, popcorn bakken, mega twister, een gps tocht en nog veel meer. Wie zich niet wil inspannen maar wel alles wil weten kan terecht bij de uitgebreide informatie kraam.

Scouting Burgemeester van Haren, Scouting Tono-groep, Scouting Franciscus Lodewijkgroep en Scouting Taizé slaan gezamelijk de handen in een en zorgen voor een onvergetelijke middag op het Broersveld.